SZÍVMEDITÁCIÓ

SZÍVMEDITÁCIÓ

A legújabb kutatások szerint a szív sokkal több, mint egy egyszerű szivattyú. Valójában egy rendkívül összetett, önszerveződő, információ-feldolgozó központ saját funkcionális, 40 ezer neuronból álló miniaggyal, amely kommunikál a nagy aggyal és befolyásolja az idegrendszert, a hormonális rendszert és egyéb működéseket. Ezek aztán hatással vannak az agy és a főbb szervek működésére, végül pedig meghatározzák az életminőséget.
A szív hozza létre a test legerőteljesebb és legnagyobb kiterjedésű, ritmikus elektromágneses mezejét. A szív mágneses tere körülbelül ötszázszor erősebb, mint az agy mágneses mezője, és több méter távolságról is érzékelhető.

Ha összekapcsolódunk szívünkkel, felerősítjük pozitív érzelmeinket, amelyek a Valódi Erőnk lényegét alkotják érdemes hát tudatossá válni rá.

——– A SZÍVMEDITÁCIÓ GYAKORLATA ———

1. Hunyd le a szemed. Tedd kezed a szívedre. Ennek a mozdulatnak hatására oxitocin (“szeretethormon”) áramlik szét a testben.

2. Képzeld el, hogy a szíveden keresztül lélegzel. A kilégzés legyen mélyebb, mintha a gravitáció húzná lefelé. Ismételd, míg légzésed nyugodt és természetes lesz.

3. Lélegezz a szíveden át. Minden belégzésnél képzeld azt, hogy nyugalmat, együttérzést és szeretetet lélegzel be. Majd lélegezz ki. Végezd legalább háromszor, majd kilégzéskor engedd le a kezed és nyisd ki a szemed.

Figyeld meg hogyan érzed most magad, ahhoz képest, ahogyan egy perccel korábban éreztél.
Végezd el a gyakorlatot, amikor csak tudod, különösen akkor, amikor nem vagy különösebben feszült. Így stresszhelyzetben, amikor meg szeretnél nyugodni, már könnyebben fog menni.
Rendszeres gyakorlással egyre inkább szokássá válik majd ez az érzelmi állapot és ez lesz az alapállapotod.