Kineziológia

Kineziológia

A KINEZIOLÓGIÁRÓL:

A kineziológia olyan alternatív, holisztikus jellegű, képesség-, készség- és személyiségfejlesztő egészségvédő, prevenciós jellegű módszer, amely az izomtesztelést, mint biofeedback-et (visszacsatolás) használja, ezáltal helyreállítja a test energetikai egyensúlyát, beindítja a test öngyógyító mechanizmusát. Célja a kliens jelenbeli és múltbéli problémáinak, stresszeinek feloldása. A kineziológia speciális korrekciókat használ a problémák által létrehozott blokkok feloldására.

A kineziológiának számos ága létezik. A munkám során én az ún. Three in One Concepts, vagyis a 3 az 1-ben módszer alapján dolgozom a One Brain kineziológiai ággal.

  • 3 az 1-ben: vagyis a kezelés során egyszerre dolgozunk a test, a szellem és a lélek összhangján.
  • One Brain, vagyis az agy integrációja (összehangolt működése) révén elérjük a személyes jóllét állapotát. Az agy két agyféltekéje (jobb és bal), valamint elülső és hátsó része eltérő feladatokat lát el. Ezek a területek gyakorta blokkoltan kommunikálnak egymással, melyek kezdetben diszkomfort érzést, később fizikai tüneteket, majd betegségeket és komoly lelki problémákat okozhatnak. Ezek a blokkok a közelmúltban vagy a régmúltban keletkeztek esetleges traumatikus esemény, vagy fel nem dolgozott érzelem hatására, melyeket a kineziológia korrekciók segítségével eredményesen oldani lehet.

A test, lélek, szellem összehangolásával, valamint az agy integrációjával helyreáll lényünk energiarendszere, melynek eredménye egy nyitottabb, boldogabb, elfogadóbb és egészségesebb, tudatosabb élet.

HOGYAN ZAJLIK EGY KEZELÉS?

Az első alkalommal egy beszélgetés keretein belül összegyűjtöm személyes adataidat, valamint a családi kapcsolatokat, traumákat, fontosabb életeseményeket. Néhány szóban elmondom a kineziológia lényegét és módszerét, majd elkezdődik az ún. izomtesztelés.

Izomtesztelés során az izmokon keresztül közvetlenül az agyban tárolt információkról kapunk tájékoztatást. Arról is amiről tudsz és arról is, amire nem vagy tudatos. Pozitív életeseményre az izmok összehúzódással, stresszes életeseményre, tapasztalatra az izmok elernyedéssel válaszolnak. Ezt használja a kineziológia tájékozódásként a múltban tárolt információk beazonosítására. Többnyire az elülső deltaizmot tesztelem, ami a nyújtott kar kb. 45 fokban történt előre emelésével ad hiteles választ.

A múltban megélt, de magas negatív érzelmi töltéssel társult, fel nem dolgozott érzelmek állnak többnyire a tesztelés fókuszában. Gyakorta a tudat fénye, vagyis csupán az információ tudatosítása, elismerése elég ahhoz, hogy az érzelmi blokk feloldódjon, más esetekben azonban könnyen elvégezhető korrekciókkal, gyakorlatokkal állítjuk helyre az energiaáramlást (pl. mélylégzés, fülmasszírozás, vizualizáció, esszenciák használat, stb.). A cél, hogy a tudat fényébe került negatív érzelemmel társult információt cselekvéssel, mozgással, tudatossággal társítva „megváltoztassuk” a régmúlt blokkolt reakcióját. Tudatosul, hogy mindig van választás és mindig dönthetsz úgy, hogy másként reagálsz bizonyos helyzetekre. Mivel az agy nem tudja megkülönböztetni a valós és valótlan eseményt, ezért a vizualizált esemény szintén beíródik tapasztalatként. Ettől kezdve az új, pozitív érzelmekkel tűzdelt érzelmi szituáció lesz az alapja a jövőbeli tapasztalásaidnak. Egyszerű, de csodálatosan hatékony módszer.

Az oldás után esetlegesen szükség lehet a korrekciókhoz hasonló egyszerű gyakorlatok, megerősítő mondatok, esszenciák otthoni használatára is az elért eredmény mélyrehatóbb elültetése céljából.

MIBEN SEGÍT A KINEZIOLÓGIA?

Minden olyan életvezetési probléma esetén, ami zavar bennünket és valóban akarjuk annak megváltoztatását. Amikor úgy érezzük, hogy elakadtunk és kell egy segítség, mert már egyedül képtelenek vagyunk megoldani a problémát. Segít önismeretünk, kreativitásunk, képességeink fejlesztésében, sorsunk tudatos irányításában és életminőségünk javításában.

A teljesség igénye nélkül:

  • A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában
  • Betegségekhez kapcsolódó érzelmi problémák feltárásában és oldásában
  • Szenvedélyektől vagy rossz szokásoktól való megszabadulásban
  • Félelmek, szorongás oldásában
  • Önbizalom, önértékelés, önelfogadás megerősítésében, növelésében
  • Kapcsolati problémák, családi konfliktusok esetén
  • Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában
  • A céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában
  • Beilleszkedési nehézségek esetén
  • Tanulási problémák kapcsán
  • Krízis szituációk esetén (pl. válás, haláleset, egzisztenciális problémák)
  • Kommunikációs problémák
  • Munkahelyi problémák, túl nagy stressz, leterhelt munkavégzés vagy kihívást jelentő helyzet esetén
  • A vitalitás és energiaszint növelésében
  • Gyermekeknél tanulási, beszoktatási, leválási problémák esetén

MENNYI IDEIG TART EGY ILYEN ALKALOM?

Kb. másfél óra.

HÁNY ALKALOMRA VAN SZÜKSÉG?

Minden ember más. Eltérő megküzdő képességekkel és tudatossági fokkal megáldott emberek vagyunk. Van, akinek egyetlen alkalom elegendő, van akinek kettő, három és van, akinek négy, vagy annál több. Maga az ügy mélysége is meghatározza az alkalmak számát.

Azt, hogy jönnöd kell e legközelebb, mindig teszteléssel állapítom meg. Átlagban 3-4 alkalom elegendő. A kezelések között átlagosan 4-5 hét telik el.

MENNYIBE KERÜL?

Egy alkalom 7000 Ft.

BEJELENTKEZÉS:

Forrai Anna

06303309757

KÉT HELYSZÍNEN:

Röszke, Rákóczi utca 102.

Szeged, Szűcs utca 7. 4-es csengő